Social Media Mathieu de Man 18 juli 2022
Social

Social Media

Sociale media zijn niet meer weg te denken. Het is een alledaagse bezigheid geworden, zowel in het werk als in ons privéleven. Maar hoe zorg je ervoor dat jij gevonden wordt in die grote hoeveelheid informatie en ook nog met de juiste boodschap? Hoe zorg je dat mensen doorklikken naar jouw website?

Social in B2B marketing

Social is natuurlijk een veelomvattend begrip omdat, mede door de diversiteit aan sociale platformen. Je kunt er een complete studie van maken als je wilt. Marketing bij focust zich op business-too-business marketing, dat zorgt ervoor dat er een zekere mate van afkadering plaatsvindt.

Welk social media kanaal moet je kiezen?

Welk kanaal je kiest hangt heel sterk samen met het doel van je boodschap en de wijze waarop je de dit doel over wilt brengen. Op de pagina over contentmarketing hebben we daar natuurlijk al over gesproken. Je kunt je video natuurlijk prima gebruiken voor meerdere platformen, maar bij sommige sociale kanalen werkt dat natuurlijk beter dan bij anderen. De focus van MarketingBij ligt op de volgende sociale platformen:

  • LinkedIn;
  • Facebook;
  • Twitter;
  • Youtube;

Wat moet je doen op social?

In feite kan je alles wel doen op social. Het gaat er vooral om native te blijven naar het platform. Dit wil zeggen dat je de taal spreekt van het platform. LinkedIn is anders dan Facebook of Twitter. De kern van je boodschap kan bij alle drie hetzelfde zijn, de vorm of bijvoorbeeld verwoording zal bij elk anders zijn.

Doelen voor Social

Dit is altijd een terugkerend aspect bij markering en dus ook bij social media marketing. Welk doel wil je bereiken op social? De meest voor de hand liggende zijn ook hier weer:

  • Branding of Merk herkenning
  • Naamsbekendheid
  • Leads
  • Sales

Wat wil jij uit je social kanalen halen?

Maak een afspraak

Naam(Vereist)
Ja, neem contact met mij op(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.